Afvallen

De meeste mensen die wel eens een dieet hebben gevolgd of ‘aan de lijn’ hebben gedaan, kennen de ervaring dat de kilo’s er weer aankomen. Het zogenaamde jojo-effect. Bij de Fitpraktijk zul je gezond afvallen zonder dieet. In plaats daarvan ga je je eetpatroon aanpassen, zodat jojo-en tot het verleden behoort. We maken een stappenplan afgestemd op de persoonlijke situatie, waarbij je zelf je doel bepaalt. Je kunt hierbij tot een kilo per week afvallen. Door nieuwe, gezonde eetgewoonten aan te leren, zul je merken dat lekker eten en een gezond gewicht goed samen gaan.

 

afvallenAfvallen zonder dieet

Een dieet kan leiden tot veel gewichtsverlies in korte tijd en is daarom voor veel mensen verleidelijk. Je merkt snel resultaat en daar doe je het voor. Het probleem is dat je lichaam overgaat op een andere verbranding en enorm zuinig om zal gaan met de voedingsstoffen die het krijgt. Als je dan weer ‘gewoon’ gaat eten, vliegen de kilo’s er aan. Helaas komen mensen vaak op een hoger gewicht uit dan voor ze op dieet gingen. Daarom val je bij de Fitpraktijk af zonder dieet.

Durf weer lekker te eten

Er wordt veel gezegd en geschreven over eten. Als je alles zou geloven, kun je bijna niets meer eten. Je mag geen vet, want daar wordt je dik van. Brood is ook een dikmaker en ga zo maar door. En zo gaan veel mensen uiteindelijk te weinig of alsnog de verkeerde dingen eten. Door meer te leren over voeding, de rol van suiker, gezonde vetten en het aanpassen van je eetpatroon, blijkt dat er voor iedereen een gezonde leefstijl in zit met dingen die jij lekker vindt.

 

Afvallen stappenplan

Met het stappenplan van de Fitpraktijk begeleid ik je naar dit gezonde eetpatroon. De stappen worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Hoe ziet je dagplanning er uit? Hoeveel tijd heb je? Wat vind je lekker? Heb je medische klachten? Enzovoort. Je gaat op korte termijn meer energie krijgen, op de wat langere termijn gaan de kilo’s er vanzelf af. En ze komen er niet meer aan.

Wil je starten of meer weten? Neem dan contact op via het contactformulier, stuur  een mailtje, een appje of bel.  Dan maken we een afspraak voor een kennismaking.