Altijd honger

Altijd honger

Posted on Posted in Voeding

De hele dag honger? Of altijd op een bepaald moment van de dag? Je bent niet de enige. Regelmatig kom ik mensen tegen die de hele dag een gevoel van honger hebben. Hierdoor gaan ze snoepen, krijgen ‘lekkere trek’ of onderdrukken hun eetlust.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor honger. Ook medische en die moeten altijd eerst worden onderzocht. Maar als dat is uitgesloten, ga je verder kijken. Dan komt bijvoorbeeld aan het licht dat iemand teveel voedingsmiddelen eet, die geen of weinig voedingswaarde hebben. Vooral suiker is een grote boosdoener. Vaak hoor ik: ‘Maar ik eet helemaal niet veel suiker!’ Ja, dat denk je, maar ondertussen……..

Suiker is aan heel veel producten toegevoegd. Niet alleen levert het maar kort energie op èn heb je dus snel weer honger, het doet meer. Teveel suiker verstoort de hormoonhuishouding. Als je de lever een overdosis suiker geeft, verdwijnt de werking van heptine (hormoon) dat een signaal geeft aan het brein dat je vol zit. En dus hou je honger!

Een andere reden waarom sommige mensen honger hebben – en serieus: dit komt vaker voor dan je denkt – is omdat ze simpelweg te weinig eten. Bij doorvragen lijkt het wel of de koolhydraat een soort monster is geworden dat ten alle tijden vermeden moet worden. Maar als je geen koolhydraten eet, mis je niet alleen bepaalde voedingsstoffen, je eet snel te weinig. De dagelijks benodigde hoeveelheid halen uit vetten en eiwitten is op de lange termijn bijna onmogelijk en ook ongezond.

Eet gezonde koolhydraten met mate: volkorenbrood, zilvervliesrijst, peulvruchten, (zoete) aardappels. Het verzadigt, de vezels zijn goed voor je darmen en je krijgt minder trek in de zogenaamde ‘snelle’ suikers.

Altijd honger? De Fitpraktijk helpt!

Heb jij altijd honger? De Fitpraktijk in Den Bosch / Rosmalen begeleidt mensen naar een gezond eetpatroon, zonder honger gevoel. Je krijgt op korte termijn meer energie en op de wat langere termijn gaan de kilo’s er vanzelf af, zonder dat vervelende honger-gevoel.
Wil je starten of meer weten? Neem dan contact op via het contactformulier, stuur  een mailtje, een appje of bel. De contactgegevens staan onderaan de pagina. Dan maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

One thought on “Altijd honger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *