De coach

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al sinds ik me kan herinneren, zie ik mezelf met een tennisracket in mijn handen. In mijn kindertijd speelde ik veel op straat en was eigenlijk altijd in beweging. Op de middelbare school fietste ik 16 km per dag en ’s zomers was ik bijna dagelijks op de tennisbaan. Ik was een goede eter, niet slank, maar ook niet dik.
Rond de leeftijd van 18 jaar raakte ik uit balans. Minder beweging, meer en slechter eten, het studentenleven eiste zijn tol. Sindsdien voer ik strijd om de weegschaal in balans te houden. Als ik niet oplet, komen de kilo’s er gestaag aan.

 

Loopbaan

Ik ben begonnen als arbeidsmarktadviseur voor een provinciale organisatie. In 2003 was de combinatie van een carrière en twee kleine kinderen de aanleiding voor een switch naar het zelfstandig ondernemen. Ik ben doorgegaan ZZP-er in dezelfde branche en ben daarin tot op heden actief. Inmiddels weer in een parttime baan.

Het combineren van werk en kinderen is niet altijd makkelijk geweest. Omdat een coachtraject me zoveel opleverde, besloot ik zelf coachopleidingen te gaan volgen en coachtechnieken vooral in te zetten voor de relaties binnen het gezin en voor gedragsverandering in het algemeen. Vanaf 2011 heb ik binnen mijn coachpraktijk Trivister veel ouders, kinderen en relaties mogen coachen. Ook heb ik jaren hoogbegaafde kinderen begeleid in plusklassen op diverse basisscholen. De coachingsactiviteiten zet ik nu voort binnen de Fitpraktijk.

 

De Fitpraktijk

Maar ook voeding en gezondheid bleef me boeien. Een paar jaar geleden besloot ik om anders te gaan eten. Meer natuurlijke producten, suikers vermijden, meer aandacht voor de kwaliteit van eten dan de kwantiteit. En de winst is enorm: fitter, geen strijd meer met de weegschaal en een betere nachtrust. Ik besloot om van kennis en ervaring mijn werk te maken en startte met de Fitpraktijk.

 

De coach

Coaching is een vak en een goede opleiding is dus essentieel. In 2014 ben ik afgestudeerd als internationaal gecertificeerd NLP trainer met een aanvulling in systemisch werk. Hierin heb ik veel antwoorden gevonden op de vraag ‘waarom mensen doen wat ze doen’. Het werk van Abraham Hicks, Annemarie Postma, Tholle, Brené Brown en Louise L. Hay hebben duidelijk gemaakt hoe eenvoudig het leven eigenlijk is als je leeft met zelfinzicht, zelfacceptatie en werkelijk geeft om je gevoel. Dat is essentieel in mijn coachingstijl.

 

Opleidingen

  • 2016: Opleiding gewichtsconsulent
  • 2014: Certificering NLP-trainer
  • 2012: HBO relatiecounselling
  • 2011: Familie-opstellingen
  • 2010: Top training: trainersopleiding
  • 2009: NLP Master coachopleiding
  • 2007: NLP Practitioner opleiding

 

Werk

  • 2011 – 2016: Trivister, coaching voor kind en gezin
  • 2004 – 2011: V/M talent, loopbaancoaching en re-integratie
  • 2004 – 2012: Interimopdrachten voor gemeenten en re-integratiebedrijven