Fit: meer energie, minder moe

Je fit voelen, wie wil dat niet? Minder moe, genoeg energie om de dingen te doen die je wilt en minder kans op lichamelijke klachten. Kleine veranderingen in je leven kunnen al veel gezondheidsvoordelen of een fitter gevoel opleveren. Maak daarom vandaag een start met een fittere leefstijl.

 

start-gezond-levenEen beweegplan voor meer energie

Voeding en beweging zijn de belangrijkste pijlers voor een gezond lichaam. Als je niet gewend bent om iets aan sport te doen of als beweging geen onderdeel is van je dagelijkse bezigheden, dan is de drempel misschien hoog. Aan de andere kant zul je in dat geval veel voordeel merken als je het wel gaat doen. Ik maak samen met jou een plan om beweging in je dagelijks leven in te voeren. Je hoeft daarbij niet meteen aan sporten te denken, het gaat ook om klussen in en om het huis, wandelen of bijvoorbeeld de auto wassen.

 

Fit met lekker en gezond eten

Geen dieet, geen honger, maar lekkere dingen eten, die bij jou passen. meer-energieDat is de bedoeling. Vermoeidheid en weinig energie kunnen een direct gevolg zijn van een verkeerd eetpatroon. Het lichaam krijgt bijvoorbeeld geen voedingsstoffen binnen bij gesuikerde producten, maar heeft wel veel werk aan het afbreken ervan. Of een tekort aan vitaminen zorgt ervoor dat voedingsstoffen niet meer goed worden opgenomen. Ook komt het regelmatig voor dat mensen te weinig eten, omdat ze het idee hebben dat bijna alles slecht is. Bij de Fitpraktijk leer je wat gezond, voedzaam en lekker is, hoe je je eetpatroon stap voor stap aanpast en hoe deze verandering een dagelijkse gewoonte wordt.

 

Extra coaching

Verkeerde gewoonten komen ergens vandaan. Als emoties aanzetten tot snoepen of je een druk leven hebt met veel snelle maaltijden dan is verandering niet altijd eenvoudig. Soms vraagt het om het maken van andere keuzes en dan kan extra coaching helpen. Als NLP Master Coach help ik je dit soort onderliggende oorzaken aan te pakken.

Wil jij een start maken met een fitter bestaan? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.