frog-927769_640

Hoogsensitief eten…………

Posted on Posted in De Fitpraktijk

Ken je dat? Je slaat een maaltijd over en je raakt van slag. Misschien word je misselijk, trillerig of duizelig. Of je raakt je goede humeur kwijt, je kunt je niet meer concentreren of raakt snel geïrriteerd.
Hooggevoelige of sensitieve mensen reageren sterker op bepaald soort eten, zoals suiker en cafeïne, ze kunnen niet goed functioneren als ze honger hebben en ze zijn soms gevoelig voor verslaving.

hoogsensitiefBen jij hoogsensitief? Dan is het nog belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. Niet alleen door gezond en regelmatig te eten, maar ook door jezelf goed te kennen en te onderkennen wat jij nodig hebt. Dat is namelijk vaak iets anders dan wat je omgeving van je vraagt. Mogelijk heb je moeite met je grenzen aangeven, heb je een ‘druk hoofd’, ben je oververmoeid of heb je klachten als hoofdpijn of stress.

Hooggevoeligheid of sensitiviteit is niet raar, alleen hoogsensitieve mensen kennen vaak hun eigen gebruiksaanwijzing niet zo goed. En dat is lastig, want onze maatschappij is bepaald niet afgestemd op hoogsensitieve mensen. Dus het gaat niet vanzelf. Wat is er voor hoogsensitieve mensen dan zo belangrijk, zul je denken?
 

hoogsensitief: de gebruiksaanwijzing

Nou, in de eerste plaats structuur. Saai, maar waar. Regelmatig eten, goed slapen en een beetje voorspelbaarheid in de dag bevorderen het energieniveau. Ten tweede is het prettig om voldoende activiteiten te hebben waar je van oplaadt. Wat dat is, is voor iedereen anders. Maar een paar voorbeelden zijn natuurlijk prettig. Sporten, alleen zijn, buiten zijn!

Hoe ga jij om met vermoeidheid, stress, eetproblemen? Wil jij weten wat voor jou de gebruiksaanwijzing is?
De Fitpraktijk helpt met de NLP hoogsensitiviteit training. Meld je aan voor een informatiebijeenkomst en leer meer over de aspecten van het hooggevoelig zijn, over grenzen afbakenen, over behoud van energie en makkelijker en fitter door het leven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *