Voedingsdeskundige Rosmalen

Voedingsanalyse: weet wat je eet!

Posted on Posted in De Fitpraktijk, Fit, Voeding

voedingsanalyse12016: een jaar dat in het teken heeft gestaan van leren over voeding. Een opleiding afgerond, talloze boeken gelezen en films gekeken. En wat heb ik veel geleerd. De schadelijke werking van suiker, de twijfel in de wetenschap over vet en de verwarring over koolhydraten.

 

Anders eten

Een logisch gevolg van dit leren was dat ik zelf anders ging eten. Als je weet wat je jezelf aandoet met een colaatje of een witte boterham met nutella, dan heb je er namelijk meteen minder zin in. Naast de grote hoeveelheid suiker, geeft het nauwelijks voedingsstoffen en dus hou je honger. Door anders te eten gingen de kilo’s er af en werd ik fitter.

 

Voeding en wetenschap

Maar er was ook verbazing. Over alles wat er bekend is in relatie tot gezondheid en diabetes-type-2dat daar zo weinig mee gebeurt. In de boeken ‘Gewrichten en voeding’ van Schuitemaker of ‘Diabetes type 2’ van Hoenderdos en Pijl wordt duidelijk hoe je klachten niet alleen kunt voorkomen, maar zelfs kunt genezen. Ook het programma ‘Hoe word ik 100’ laat zien hoe goede voeding en voldoende beweging leiden tot een betere gezondheid en minder medicijngebruik.

De veranderingen in de voedingsindustrie èn de medische wereld gaan te langzaam. Als je je gezondheid wilt verbeteren met de juiste voeding, dan moet je daar zelf wat voor doen. En dat begint ermee dat je weet wat je eet!

 

Wat mag wel en wat mag niet?

Wat opvalt in mijn praktijk is hoe onzeker mensen zijn over wat wel en wat niet mag. Met best vervelende gevolgen. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld te weinig eten. In de overtuiging dat koolhydraten niet mogen en van vetten wordt je dik. En ja, dan houdt het wel een beetje op. Want met alleen groenten en fruit kom je de dag niet door.  Ook zijn er veel mensen die te onregelmatig eten en te laat op de dag. Het ontbijt overslaan is echt heel slecht voor de lijn. Gezond eten is niet honger lijden, niet alleen maar groente en fruit. En koolhydraten zijn niet per definitie ongezond. Als je bereid bent om wat moeite te doen, te zorgen voor goede producten en zelf te bereiden, dan kan gezond eten juist ontzettend lekker zijn. En dat is de bedoeling.

 

Gratis voedingsanalyse

Doe jezelf een plezier en laat eens een voedingsanalyse maken. Of like de Fitpraktijk facebookpagina voor het eind van het jaar en maak kans op een gratis voedingsanalyse. Een keertje vrijblijvend kennismaken kan natuurlijk ook altijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *