Voedingsanalyse

Weet jij of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Vitaminen, mineralen, calorieën? Eet je teveel of te weinig en hoeveel heb je eigenlijk nodig?

 

Analyse van voeding en beweging

voedingsanalyseAls je dit soort zaken eens goed op een rij wilt hebben, dan kun je een voedingsanalyse laten maken. Dit is een eenmalig consult met analyse en advies. Voorafgaand hou je een eetdagboek bij en vul je een vragenlijst in. In een uitgebreide sessie bepalen we gewicht, bmi, spier- en vetpercentage en visceraal vet. We bespreken de eetgewoonten, de voedingsstoffen en de mogelijke verbeteringen.
Naast de voeding kijken we ook naar de hoeveelheid beweging die je krijgt. Dit gaat niet alleen over sporten, maar ook over fietsen, tuinieren, de trap nemen, wandelen en huishoudelijke klussen. Zo wordt duidelijk wat je BMR is, de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt om het gewicht stabiel te houden.

 

Voedingsanalyse als start van een traject

Een voedingsanalyse kan op zich zelf staan. Je krijgt een advies mee om eet- en beweeggewoonten te veranderen en in principe kun je daarmee zelfstandig aan de slag. Het kan echter ook het begin zijn van een stappenplan waarbij je begeleiding krijgt om stapsgewijs veranderingen in je eetpatroon te brengen.

 

Voeding en lichamelijke klachten

Inmiddels weten we veel over de invloed van voeding op klachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk, gewrichtspijnen en hoge bloeddruk. Natuurlijk moeten dergelijke klachten medisch gezien worden, maar tegelijkertijd kan een aanpassing in voeding een belangrijke bijdrage leveren. Een voedingsanalyse kan duidelijk maken waar gezondheidswinst te behalen valt.

Wil je meer weten? Eerst vrijblijvend kennismaken of direct aan de slag? Neem hier contact op.